آشنایی با ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی

ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی

یکی از موضوعاتی که می‌تواند به راحتی سفر هوایی شما به کشور مقصد را دچار مشکل کند، حمل دارو با هواپیما است. فرقی نمی‌کند که قصد سفر به کدام کشور را دارید و بلیط هواپیمای شما برای چه کشوری رزرو شده باشد، در هر صورت قوانین حمل دارو در پروازهای خارجی بسته به نوع و مقدار دارو، روش حمل و قوانین گمرکی کشور مقصد متفاوت خواهد بود و آگاهی از این قوانین می‌تواند از بروز مشکلات مختلف جلوگیری کند.

در صورتی که شما هم در حال برنامه ریزی برای خرید بلیط هواپیما به منظور سفر به خارج از کشور هستید و می‌خواهید درباره ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی اطلاعات بیشتری به دست آورید، در این مطلب همراه ما باشید تا جامع‌ترین راهنمای حمل دارو در سفرهای هوایی را به شما ارائه دهیم که بدون نگرانی از مشکلات احتمالی سفر خود را آغاز کرده و با خیال راحت از سفر به کشور مورد نظرتان لذت ببرید.

داروهای ممنوعه در پروازهای خارجی

فاکتورهای مهم برای محدودیت دارویی در پروازهای خارجی شامل کدام موارد می‌شوند؟

در صورتی که قصد حمل دارو با هواپیما را دارید، لازم است بدانید فاکتورهای زیر می‌توانند نقش مهمی در ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی داشته باشند:

  • بررسی نوع و محتویات دارو؛ برخی از داروها در پروازهای داخلی فقط به شرط نسخه پزشکی می‌توانند همراه مسافر باشند، اما در پروازهای خارجی ممکن است حمل برخی از داروها حتی با وجود گواهی پزشکی ممنوع باشد و فقط با نامه تأیید مراجع ذی‌صلاح مثل وزارت بهداشت و درمان یا قوه قضاییه قابل حمل باشند. مثلاً در کشورهای خاورمیانه همچون امارات و دبی حمل داروهای حاوی کدئین ممنوع است.
  • بررسی مقدار مجاز دارو برای حمل با هواپیما؛ حمل تمامی داروهای مجاز با هواپیما، دارای مقدار حداکثری است که اگر مسافر بیش از این مقدار دارو با خود همراه داشته باشد، قاچاق یا سوء مصرف دارو در نظر گرفته شده و پیگرد قانونی خواهد داشت. برای پروازهای خارجی حمل داروهای مجاز مدت محدودی نظیر 30 روز یا 3 ماه مشخص شده و شما می‌توانید برای این بازه زمانی مقدار لازم داروهای مورد نیاز را همراه خود داشته باشید.
  • بررسی روش مجاز حمل دارو؛ ممکن است برخی از دارو به علت ترکیبات خاص یا حساسیت بالا، نیاز به نگهداری در شرایط ویژه مثل دمای خیلی پایین یا بالا داشته باشند، بنابراین لازم است بررسی کنید که آیا ایرلاین مورد نظر قابلیت حمل داروهای خاص را دارد یا خیر؟
  • بررسی قوانین گمرکی کشور مقصد برای پروازهای خارجی؛ گاهی اوقات دارویی که در کشور ما به راحتی در دسترس است، در کشور دیگری به عنوان داروهای تحت نظارت یا غیرقانونی شناخته شود، بنابراین باید از طریق روش‌هایی که در ادامه برایتان بازگو می‌کنیم، قوانین کشور مقصد را در مورد ورود دارو از مسیر هوایی چک نمایید.

دریافت اطلاعات لازم درباره داروهای ممنوعه در پروازهای خارجی از طریق مراجعه به کنسولگری یا سفارت کشور مقصد، بررسی قوانین حمل دارو در پروازهای خارجی در زمان رزرو بلیط هواپیما با استفاده از آژانس خدمات مسافرتی مربوطه و راهنمایی گرفتن از آنها، مراجعه به وب‌سایت رسمی سازمان گمرک یا وزارت بهداشت کشور مقصد در پروازهای خارجی و آگاهی از کارهای ممنوعه در پرواز .

محدودیت دارویی در پروازهای خارجی

راهنمای حمل دارو در سفرهای هوایی که شامل قرص‌ها، شربت‌ها و آمپول‌های ممنوعه می‌شود

در خصوص ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی بهتر است بدانید که برخی از کشورها در این زمینه بسیار سخت‌گیر هستند و ممکن است متخلفان را به چند سال زندان محکوم کنند، اما برخی دیگر از کشورها قوانین آسان‌تری داشته باشند. با این وجود، اگر بیمار هستید و برای سفر خارجی مجبورید با خود دارو به همراه داشته باشید، بهتر است علاوه بر داشتن نسخه داروهایتان، آن را به مسئولان فرودگاه مبدأ و مقصد نشان دهید. همچنین، آگاهی از روند پیگیری گم شدن چمدان در فرودگاه می‌تواند در سفرهای خارجی مفید باشد.

با این وجود، طبق راهنمای حمل دارو در سفرهای خارجی قرص‌ها، شربت‌ها و آمپول‌های ممنوعه در پرواز شامل موارد زیر می‌شوند:

داروهای ممنوعه در پروازهای خارجی
  قرص‌های ممنوعه شربت‌های ممنوعه آمپول‌های ممنوعه
1 متادون دکسترومتورفان تالامونال
2 مرفین هیدروکسی زین متادون
3 کدئین فسفات دکسترومتورفان پی پنتازوسین
4 دیفنوکسیلات فنوباربیتال الفتانیل
5 اپیوم —- نالوکسال
6 متیل فندیت —- مرفین
7 —- —- دی هیدروبلزپریدول
8 —- —- پتیدین
9 —- —- الفتانیل

راهنمای حمل دارو در سفرهای هوایی

باید و نبایدهای ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی که لازم است بدانید

اگر می‌خواهید برای سفر به کشورهای خارجی با خود دارو حمل کنید، باید مواردی را در نظر بگیرید. از جمله مهم‌ترین اصول حمل دارو در پروازهای خارجی به هر مقصدی، نحوه بسته‌بندی کردن دارو و همراه داشتن آن است. همچنین، آگاهی از قوانین گمرکی مربوط به کالای همراه مسافر می‌تواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند. در ادامه برخی از بایدها و نبایدهای ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی را که از اهمیت زیادی برخوردار است، برایتان بازگو می‌کنیم.

به صورت کلی مقررات مربوط به حمل محصولات دارویی به وسیله مسافران در پروازهای خارجی به چند دسته اصلی تقسیم می‌شود که شامل موارد زیر است:

  • بسته بندی و برچسب گذاری؛ داروها لازم است در بسته بندی اصلی خود حمل شده و به درستی برچسب گذاری شوند. این امر به تشخیص و جلوگیری از سوء تفاهمات در سفرهای هوایی کمک می‌کند.
  • مجوزهای لازم: مسافرانی که نیاز به حمل داروهای خاص در پروازهای خارجی را دارند، باید مجوزهای لازم را از قبل دریافت کنند. مجوزهای لازم شامل داروهایی با مواد کنترل شده یا نسخه‌ای هستند. علاوه بر این، ممکن است نیاز باشد درباره علت استفاده از دارو، نسخه پزشک یا توضیحاتی در مورد آن ارائه شود.
  • دستورالعمل‌های مربوط به داروهای مایع؛ مسافرانی که قصد حمل داروهای مایع را دارند، باید از قوانین مربوط به حمل داروهای مایع در پروازهای خارجی آگاه باشند. ممکن است این دستورالعمل‌ها شامل محدودیت‌هایی درباره حجم مایعاتی باشد که می‌توان در کابین هواپیما حمل نمود.
  • محدودیت‌های مربوطه به مقدار دارو؛ ممکن است در مورد برخی از داروها، محدودیت‌هایی وجود داشته باشد که مربوط به مقدار دارویی می‌شود که می‌توان در پروازهای خارجی با هواپیما حمل نمود. البته، این محدودیت‌ها با توجه به خطوط هوایی و قوانین هر کشور متفاوت است.
  • تجهیزات پزشکی؛ در صورتی که مسافران نیاز به حمل تجهیزات پزشکی نظیر انواع سرنگ یا دستگاه‌های تنفسی داشته باشند، باید قوانین خاصی را رعایت کنند که این مورد هم شامل ارائه مستندات لازم و اطلاع رسانی قبلی به خطوط هوایی می‌شود.

ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی

کلام آخر

با توجه به مطالب بیان شده؛ هنگام سفر به کشورهای خارجی قوانین مربوط به حمل دارو با هواپیما از جمله موضوعات مهمی است که مسافران باید نسبت به آن آگاهی کافی داشته باشند؛ چراکه در صورت ندانستن یا رعایت نکردن این قوانین، ممکن است افراد متحمل صدمات مالی و جانی شوند. محدودیت دارویی در پروازهای خارجی برای سفر به کشورهای اروپایی به این صورت است که مسافران می‌توانند داروهای معمولی را با داشتن نسخه پزشکی و برچسب معتبر با هواپیما حمل کنند، اما حمل داروهای حاوی مواد کنترل شده یا مواد مخدر از مقررات خاصی پیروی می‌کند و نیاز به مجوز یا تأیید پزشکی دارد.

برای مسافرانی که نیازهای دارویی ویژه دارند، حفظ مستندات معتبر و دقیق از گواهی وضعیت بیماری و نسخه پزشکی امری ضروری است که حتماً باید به آن توجه شود. برای جلوگیری از مشکلات سفرهای هوایی، در صورتی که مجبور به حمل دارو هستید و می‌خواهید از لیست داروهای ممنوعه در پروازهای خارجی برای کشور مقصد مطلع شوید، می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

سؤالات متداول

1_ طبق راهنمای حمل دارو در سفرهای هوایی آیا می‌توان در پروازهای خارجی داروهای بدون نسخه را حمل نمود؟
بله، شما می‌توانید داروهای مجاز را بدون نسخه پزشک، در بسته بندی اصلی با توضیحات لازم و به اندازه مصرف در سفر به همراه داشته باشید.

2_ آیا قوانین مربوط به ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی برای همه یکسان است؟
خیر، برخی از قوانین مربوط به داروهای ممنوعه در پروازهای خارجی بر اساس ملیت و ویزای مسافر و همچنین کشور مقصد متفاوت است.

3_ در پروازهای خارجی حمل کدام داروها ممنوع است؟
بر اساس محدودیت دارویی در پروازهای خارجی شما نمی‌توانید داروهای روان گردان نظیر ترامادول یا داروهای حاوی کدئین را با هواپیما حمل کنید، مگر با به همراه داشتن نسخه پزشکی و مجوز قانونی.

4_ چگونه می‌توان در پروازهای خارجی و بین‌المللی داروهای خاص را با هواپیما حمل کرد؟
طبق ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی برای حمل داروهای خاص و داروهای نیازمند به نسخه با هواپیما، لازم است بیمار مدارکی نظیر نسخه پزشک و ترجمه رسمی آن را همراه داشته باشد. البته باید داروهای خاص را در بسته بندی اصلی خود نگهداری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو با واتساپ