عوارض خروج از کشور از سال ۶۴ به قوانین کشور اضافه شد. دولت وقت برای تامین برخی از هزینههای کشور این قانون را برقرار نمود. از آنجایی که کشور درگیر جنگ و درگیریهای مختلف بود بنابراین تامین برخی از هزینه بسیار سخت بود. پس از پایان جنگ نیز این قانون ادامه پیدا کرد. بر طبق این قانون هر فردی که دارای پاسپورت ایرانی است باید برای خروج خود از کشور مبلغی را پرداخت نماید. در ادامه بیشتر در مورد عوارض خروج از کشور صحبت خواهیم کرد.
عوارض خروج از کشور چیست؟
همانطور که گفته شد دولت وقت ایران در زمان جنگ برای تامین نیازهای خود اقدام به ایجاد قانون عوارض خروج از کشور نمود. این مبلغ برای سفر به کشورهای مختلف متفاوت است. حتی این مبلغ برای مسافران حج عمره و تمتع نیز تفاوت دارد. لایحه مربوط به این قانون در دولت های وقت هر ساله تایید می شود.
مبلغ عوارض خروج از کشور چه قدر است؟
در ادامه راجع به این مطلب صحبت خواهیم کرد که عوارض خروج از کشور چقدر است؟ عوارض خروج از کشور برای سفر مرتبه اول و دوم و سوم متفاوت است. برای مثال این هزینه برای خروج بار اول ۵۲۰ هزار تومان و برای بار دوم حدود ۷۸۰ هزار تومان و برای خروج های بعدی حدود یک میلیون و چهل هزار تومان برای همه مرزهای کشور است. این هزینه برای افرادی که قصد سفر به خانه خدا را دارند چه به صورت تمتع و چه عمره حدود ۱۷۲ هزار تومان است.
زائرین عتبات عالیات برای سفر هوایی حدود ۴۵ هزار تومان و برای مرزهای زمینی حدود ۱۵ هزار تومان باید پرداخت نمایند.
عوارض خروج از کشور برای کودکان چه قدر است؟
برای برخی افراد این سوال مطرح است که عوارض خروج از کشور برای کودکان چه قدر است؟ به طور معمول هیچ فرقی بین هزینه خروج از کشور کودکان با بزرگسالان وجود ندارد و همه آن ها باید یک مبلغ را پرداخت نمایند. این هزینه در تمامی مرزها چ زمینی و چه هوایی یکسان است. در واقع هزینه این امر صرف اداره همان قسمت می شود.
نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور یه روشهای مختلف
در سال های اخیر عوارض خروج از کشور به طور محسوسی افزایش یافت اما تا قبل از آن این قیمت ثابت بود. برای پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور راه های زیادی وجود دارد که در ادامه تعدادی از آن های را برای شما نام می بریم.
سامانه سداد، اپلیکیشن ایوا، سایت هایی مانند قبضینو، مراجعه به شعب مرزی بانک ملی، دستگاه کارتخوان و… تعدادی از آن ها هستند.
پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه
برخی از دستگاه های عابر بانک موجود در فرودگاه برای این کار تعبیه شده اند. این دستگاه ها قابلیت پرداخت وجه را ندارند، بنابراین شما می توانید به راحتی با انتخاب گزینه خروج از کشور و نحوه خروج شما که به چه صورتی است اقدام به پرداخت عوارض خروج از کشور نمایید. شما حتی می توانید قبض مربوطه را نیز دریافت نمایید.
همچنین در فرودگاه امام خدمات سی ای پی وجود دارد. سی آی پی شامل خدمات ویژه ای است که پس از دریافت مبلغی در اختیار مسافر قرار میگیرد. اگر شما از خدمات ویژهای مانند رزرو cip فرودگاه امام استفاده میکنید، پرداخت این عوارض میتواند بخشی از روند سریع و بدون دغدغه شما باشد. در خدمات سی آی پی، تمامی مراحل سفر از جمله پرداخت عوارض خروج از کشور به صورت راحت و بیدردسر توسط تیمهای حرفهای انجام میشود تا شما بتوانید بدون نگرانی از امور اداری، سفری آسوده و لوکس را تجربه کنید.
پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق عابر بانک
همانطور که می دانید برخی از دستگاه های عابر بانک موجود که قابلیت پرداخت پول نقد را ندارند. از این دستگاه ها برای پرداخت عوارض خروج از کشور استفاده می کنند. برای انجام این کار بعد از انتخاب گزینه عوارض خروج از کشور باید نحوه خروجتان، اینکه قصد دارید به طور زمینی سفر کنید یا هوایی از شما پرسیده می شود. بعد از آن مبلغ مورد نظر و کد ملی را ثبت خواهید کرد.
پرداخت عوارض خروج از کشور یکی از مراحل ضروری برای دریافت ارز مسافرتی است. مسافرانی که قصد دریافت ارز مسافرتی دارند، باید ابتدا عوارض خروج خود را پرداخت کنند تا بتوانند مدارک لازم برای درخواست ارز را تکمیل کنند. پرداخت بهموقع و ارائه رسید عوارض خروج از کشور به بانک یا صرافیهای مجاز از الزامات نحوه گرفتن ارز مسافرتی است و بدون آن امکان بهرهمندی از تسهیلات ارزی وجود نخواهد داشت.
پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق بله
شما می توانید برای پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور از طریق اپلیکیشن بله نیز اقدام فرمایید. پس از نصب این برنامه به قسمت بانک من بروید و قسمت عوارض خروج از کشور را انتخاب نمایید. پس از انتخاب نوع سفر خود و باقی پرسش ها شما می توانید به راحتی عوارض خروج از کشور را پرداخت نمایید.
پرداخت عوارض خروج از کشور اینترنتی
شما می توانید برای پرداخت عوارض خروج از کشور به صورت اینترنتی از اپلیکیشن های مختلفی استفاده نمایید. به عنوان مثال می توانید برای این کار از سامانه های مختلفی مانند ایوا و بله و سامانه بانک ملی و… استفاده نمایید. در تمامی این اپلیکیشن ها بعد از انتخاب نحوه خروج شما از کشور و دریافت اطلاعات شخصی، شما باید مبلغ مورد نظر را پرداخت نمایید.
هنگام برنامهریزی برای سفرهای بینالمللی، مسافرانی که قصد دارند حیوان خانگی خود را نیز به همراه داشته باشند، باید علاوه بر پرداخت عوارض خروج از کشور، هزینه حمل حیوانات با هواپیما را نیز در نظر بگیرند. عوارض خروج از کشور برای هر فرد به صورت جداگانه محاسبه میشود و برای سفرهای خارجی ضروری است.
پرداخت عوارض خروج از کشور با آپ
یکی از جدیدترین و بروزترین روش هایی که برای عوارض خروج از کشور استفاده می شود، استفاده از اپلیکیشن آپ است. پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق اپلیکیشن آپ نیز مانند سایر موارد قبلی است. اما متاسفانه امکان پرداخت عوارض خروج از کشور برای افراد مقیم خارج وجود ندارد. بنابراین این افراد باید از روش های دیگری برای این کار استفاده می کنند.
چه کسانی از عوارض خروج از کشور معاف اند؟
برخی از افراد در هنگام خروج از کشور نیاز به پرداخت عوارض خروج ندارند. این افراد شامل خدمه مستقر در کشتی یا هواپیما، دانشجویی که در خارج تحصیل می کند بیش از سه ماه رفت و آمدش طول بکشد، زائرین اربعین، جانبازان و فردی دارای گذرنامه سیاسی است نیاز به پرداخت عوارض خروج از کشور ندارد.
تخفیف های عوارض خروج از کشور شامل چه کسانی است؟
تخفیف هایی جهت پرداخت عوارض خروج از کشور برای برخی از افراد وجود دارد. به عنوان مثال این تخفیف شامل افرادی است که در وزارت تعاون یا کار مشغول به کار هستند و سابقه کار در این نهادها را دارند. جانبازان و بیماران و کادر درمان که دارای مجوزهای لازم هستند. این تخفیف شامل ۴۰ تا ۶۰ درصد است.
نتیجه گیری
برای پرداخت عوارض خروج از کشور راه های مختلفی وجود دارد. شما می توانید به هر طریقی که راحت تر بود اقدام به پرداخت نمایید.