سفر هوایی در بارداری( قوانین و شرایط سفر با هواپیما در بارداری)

سفر با هواپیما در بارداری

سفر با هواپیما در بارداری می تواند یک تجربه هیجان انگیز و به یادماندنی باشد؛ اما نیاز به برخی ملاحظات و آماده سازی های خاص دارد. ایمن‌ترین زمان سفر با هواپیما برای خانم‌های باردار، سه ماهه دوم بارداری ( یعنی هفته های 14 تا 28) است؛ زیرا در این مدت کمترین ریسک سقط جنین یا زایمان زودرس وجود دارد.

البته بسیاری از شرکت های هواپیمایی قوانین خاصی برای سفر مادران باردار دارند که باید قبل از خرید بلیط با آن ها آشنا شد. دریافت تاییدیه پزشک معالج برای سفر نیز اهمیت زیادی دارد. مادران باردار باید برای سفر خود، آماده سازی های لازم را انجام دهند؛ از جمله این آماده سازی ها، می توانیم به داشتن داروهای مورد نیاز، لوازم راحتی و غذاهای مناسب اشاره کنیم. علاوه بر این، برخی شرکت های هواپیمایی، خدمات cip را برای سفر هوایی خانم های باردار ارائه می دهند که باعث راحتی و امنیت بیشتر این مسافران خواهد شد.

شرایط سفر هوایی در بارداری

سفر  هوایی در دوران بارداری می تواند با رعایت برخی نکات امکان پذیر باشد. در ادامه به برخی از مهم ترین شرایط و نکات مورد نیاز در این زمینه اشاره می کنیم.

1- مشورت با پزشک
قبل از هرگونه سفر هوایی در بارداری، حتما باید با پزشک متخصص خود مشورت کنید. پزشک می تواند وضعیت بارداری شما را ارزیابی کرده و در مورد امکان انجام سفر هوایی نظر دهد.

2- زمان مناسب سفر
معمولا سفر در ماه های میانی بارداری (ماه های چهارم تا هفتم) مناسب تر است؛ زیرا در این مقطع خطر سقط یا زایمان زودرس پایین تر خواهد بود.
سفر هوایی برای خانم های باردار ممکن است ریسک بالایی داشته باشد، به خصوص اگر سابقه مشکلاتی مانند سقط جنین، بارداری خارج از رحم، لخته شدن خون، زایمان زودرس، کم خونی شدید، فشار خون بالا یا دیابت بارداری را داشته باشند. بنابراین این افراد قبل از هرگونه سفر هوایی باید حتما با پزشک خود مشورت کنند تا خطرات احتمالی ارزیابی شود.

برای خانم های باردار در طول پرواز هواپیما توصیه می شود که کمربند ایمنی را محکم ببندند و زیر شکم خود قرار دهند. این کار از جنین در برابر آسیب‌های احتمالی ناشی از تکان های هواپیما محافظت می‌کند. همچنین باید به مقدار کافی مایعات بنوشند؛ چرا که رطوبت پایین در هواپیما ممکن است باعث کم آبی بدن شود.
در مورد همراه داشتن مایعات و سایر لوازم مورد نیاز در پروازهای خارجی نیز قوانین و مقررات خاصی وجود دارد که باید قبل از سفر درمورد آن‌ها اطلاع پیدا کرد. به طور کلی توصیه می شود خانم های باردار برای سفرهای هوایی از پروازهای کوتاه مدت و در ساعات روز استفاده کنند و از پروازهای طولانی مدت در شب خودداری نمایند. همچنین می‌توانند از خدمات بیزینس کلاس ماهان برای داشتن فضای بیشتر و خوابیدن استفاده کنند تا سفری راحت‌تر را تجربه کنند.

سفر هوایی در بارداری

سفر راحت تر در بارداری با خدمات cip

برای آنکه تجربه سفر هوایی در دوران بارداری راحت تر و بدون نیاز به ایستادن در صف های طولانی یا حتی ماندن در سالن های شلوغ فرودگاه باشد، می توان از خدمات CIP استفاده کرد. این خدمات شامل پذیرایی از مسافران، در اختیار داشتن سالن اختصاصی و گیت های جداگانه است. با رزرو cip فرودگاه امام، دیگر نیازی به صرف زمان طولانی و اذیت شدن‌های ناشی از طی کردن پروسه قبل از پرواز نخواهد بود؛ زیرا کارکنان بخش تشریفات امور اداری سفر را برای این افراد انجام می دهند.

یکی دیگر از خدمات رفاهی فرودگاه ها جهت راحت تر کردن مسافرت هوایی در بارداری، دستگاه LOM یا همان سرویس خدمات ویژه بالابر برای ورود به هواپیما است. این خدمات می تواند تجربه مناسبی از پرواز در بارداری را برای خانم های باردار فراهم آورد. همچنین، استفاده از خدمات تاکسی فرودگاهی نیز به راحتی و آسودگی سفر در دوران بارداری کمک کند. اگر کلاس های هواپیمایی رزرو شده نیز بالاتر باشد به راحتی سفر در حین بارداری کمک می‌کند.

استفاده از خدمات cip می تواند در جهت راحت تر کردن شرایط پرواز برای خانم‌های باردار موثر باشد. اما به طور کلی، دسترسی به خدمات پزشکی و امکانات درمانی در طول پرواز، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این شرایط، انتخاب خدمات مناسب فرودگاهی می‌تواند تاثیر زیادی بر تجربه سفر شما داشته باشد. برای مثال، اگر به دنبال امنیت و حریم خصوصی بیشتری هستید، خدمات VIP با ارائه بادیگارد شخصی و اتاق‌های ویژه، انتخاب مناسبی خواهد بود.  برای درک بهتر این گزینه‌ها و انتخاب بهترین سرویس برای خود، می‌توانید با مطالعه تفاوت cip و vip به تصمیم‌گیری بهتری برسید.

قوانین سفر هوایی در باردار

سفر هوایی در دوران بارداری، با توجه به نوبت بارداری، طول زمان پرواز و مجوز پزشکی انجام می‌شود.

  • در پروازهای  کمتر از دو ساعت، خانم‌های باردار( برای بارداری اول) با سن بارداری کمتر از 32 هفته، می توانند به آسانی پرواز کنند.
  •  اگر پرواز بیش از دو ساعت طول بکشد، حداکثر سن بارداری که مورد قبول است، کمتر از 28 هفته (برای بارداری اول) خواهد بود.
  • در صورت بارداری دوم، این محدودیت در هر دو حالت پرواز وجود دارد.
  • در ماه آخر بارداری و بالای 35 هفته، سفر هوایی به طور کلی ممنوع می‌شود.
  • همچنین برای سفر هوایی در بارداری، گواهی پزشکی با اعتبار 48 تا 72 ساعت الزامی است.
  • هر شرکت هواپیمایی نیز قوانین خاص خود را برای سفر در بارداری دارد که باید رعایت شود.

در طول سفر در دوران بارداری، مادر باید به نکاتی مانند حفظ راحتی و سلامت خود توجه کند، و پس از تولد نوزاد، این مراقبت‌ها به شکل دیگری برای تامین نیازهای نوزاد ادامه می‌یابد. همان‌طور که در بارداری، انتخاب زمان مناسب پرواز و همراه داشتن وسایل ضروری اهمیت داشت، در سفر هوایی با نوزاد نیز باید به تنظیم زمان مناسب پرواز و آماده‌سازی وسایلی مانند شیرخشک، پوشک و لباس اضافی دقت کرد.

عوارض سفر هوایی در بارداری

سفر هوایی در دوران بارداری اگرچه رایج است و خدمات مختلفی در این زمینه وجود دارد، اما همراه با عوارض و ریسک هایی نیز خواهد بود که شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی برای آن قوانین خاصی در نظر گرفته اند.

طول مدت پرواز می تواند باعث ایجاد استرس های مختلف برای مادر باردار شود که این امر برای مادر و جنین مضر است. همچنین، شرایط نشستن طولانی مدت بر روی صندلی هواپیما ممکن است برای مادر باردار ناراحت‌کننده باشد و همین عوامل، ریسک‌های فراوانی را به همراه خواهند داشت.  همچنین اگر مادر باردار دچار معلولیت جسمی باشد، ریسک سوار شدن در هنگام بارداری بیشتر میشود. اگر چه خدمات هواپیمایی برای معلولین در هنگام بارداری نیز ارائه می‌شود اما بهتر است که در این زمان از پرواز منصرف شود.

در مواردی که خانم باردار در ماه‌های آخر بارداری بوده یا حاملگی پر خطری را پیش رو دارد، احتمال زایمان زودرس یا ایجاد شرایط اورژانسی در طی پرواز وجود خواهد داشت که بدون دسترسی به امکانات پزشکی، می‌تواند خطر جانی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. به دلیل همین مسائل، اکثر شرکت های هواپیمایی، مسافرت هوایی در ماه آخر بارداری را ممنوع اعلام کرده اند.

علاوه بر این ها، سفر هوایی در زمان بارداری برای خانم‌هایی که حاملگی‌های پرخطر داشته یا دارای سابقه سقط جنین و یا موارد مشابه هستند، توسط پزشکان توصیه نمی‌شود. این امر به دلیل احتمال بروز عوارض و خطرات جانی برای مادر و جنین است که در صورت بروز، دسترسی به امکانات پزشکی در هواپیما ممکن است کافی نباشد.

در مجموع، سفر هوایی در دوران بارداری، به ویژه در مراحل پایانی آن، می تواند با ریسک هایی همراه باشد که لازم است به آن توجه شده و با مشورت پزشک متخصص، تصمیم گیری مناسب صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو با واتساپ